Tornar a iniciFer d'aquesta pàgina, la pàgina d'inici al meu PCAfegir aquesta pàgina a preferits  Contacte
email:
Joan Ferré: 638809109
Heribert Ventosa: 639600691  |  Opinió Senderistes.com

Galeria de fotografies
Opinions

  Anada a peu de la Bisbal a Sant Magí de la Brufaganya
   Josep Vallès Campanera

L' onzena edició d'aquesta ja clàssica caminada, que té com a lema "els meus avis ja hi anaven i jo també!", l'organitza el Grup Senderistes Bisbalencs, ha tingut lloc el diumenge 30 de setembre, i ha aplegat una cincuantena de baixpenedesencs.

DISTÀNCIA: 34 Km. DURADA: 8h.

L' itinerari trepitja sis termes municipals, la Bisbal, el Montmell, Aiguamúrcia, Pontons, Querol i Pontils, corresponents a les comarques del Baix Penedès, Alt Camp, Alt Penedès i Conca de Barberà. Alguns d'aquests termes són dels més grans en extensió de Catalunya i amb una densitat de població baixísima. Bona prova d'això és que durant tot el recorregut d'uns trenta sis quilòmetres, tant sols es passa per Aiguaviva i Pla de Manlleu com a nuclis de població activa, i per contra, són moltes les masies i llogarrets que es van trobant, però malauradament la gran majoria deshabitats i molts en estar quasi ruïnós.

El santuari (XII), situat a l'extrem nord de la serra de la Brufaganya, esta dedicat a l'anacoreta Sant Magí, és lloc de peregrinatge i de devoció popular, cada any hi tenen lloc aplecs i trobades.
La Capella de les Fonts, és on neix el riu Gaià. Segons la tradició, Sant Magí amb la seva gaiata, feú brollar l'aigua miraculosa per calmar la set dels seus perseguidors, d'aquí ve el nom del riu que recorre tot el tarragonés.
L'esforç val la pena, descobreix els racons del nostre país, no et faci mandra, camina!!!
A Sant Magí s'hi va de fadrí,
a Montserrat s'hi va de casat.

Senderistes Bisbalencs / Josep Vallès Campanera
   + informació:

        ~ Calendari de les activitats dels senderistes
        ~ Forum d'opinió de bisbalpenedes.com
        ~ Links de interès