Tornar a iniciFer d'aquesta pàgina, la pàgina d'inici al meu PCAfegir aquesta pàgina a preferits
senderistes - Del Castell d’Olèrdola al poble de Sant Miquel d’O
senderistes
senderistes
Pàgina Inicial | Les meves dades | Registrar-se | Missatges actius | Membres | Busca | Informació
Nom:
Password:
Save Password
 All Forums
 Experiències
 Propostes
 Del Castell d’Olèrdola al poble de Sant Miquel d’O
 Nou Missatge  Respondre aquest missatge Imprimir
Author Anterior Topic Topic Next Topic  

FERRAN

191 Posts

Posted - 12/04/2011 :  12:07:32  Show Profile  Reply with Quote
Del Castell d’Olèrdola al poble de Sant Miquel d’Olèrdola (anar i tornar)

Aquesta es una informació totalment personal i no pretén ser una guia exacte a seguir per part de qui pugui llegir aquests comentaris.

INFORMACIÓ: CONJUNT MONUMENTAL D’OLÈRDOLA
L’Església de Sant Miquel d’Olèrdola va ser construïda en el segle XI i posteriorment ampliada en el segle XII i esta formada por una sola nau quadrangular i vola de canó. Es una edifici de grans dimensions amb un campanar d’espadanya. També i destaquen algunes tombes al voltant de l’església ,així com a interessants detalls en ferro forjat en la porta d’entrada. Dins del recinte emmurallat s’hi troba una gran cisterna per l’emmagatzemar d’aigua i restes de diferents edificis.
L’entrada individual al recinte: 2,30 €
Grups fins a 20 persones: 1,80 € per persona
El primer diumenge de cada mes hi ha una visita guiada a partir de les 12:00 del migdia
L’últim diumenge de cada mes l’entrada es gratuïta
Per a mes informació: Tf. 938901420
www.diba.cat/parcsn/olerdola

Dificultat del recorregut: Baix
Duració del recorregut: En l’anada al voltant d1 hora i en la tornada al voltant d’1 hora i mitja.
Distància: Aproximadament en total son 5 Km (2,5 Km en l’anada essent el recorregut en baixada i 2,5 Km en la tornada essent el recorregut de pujada)
Recomanacions: En èpoques caloroses es aconsellable porta aigua, dons les fonts per les que es passa poden estar eixutes. El recorregut es pot er en qualsevol època de l’any, tot i que a la primavera es pot gaudir dels colors de les flors i de la intensitat de la vegetació.

ITINERARI


Del recinte del Castell a la font de l’Alba (20 minuts)

Des de la porta d’entrada al recinte del castell i mirant cap l’exterior del recinte, els primers passos ens porten en cap a la dreta (en direcció contraria al pàrking) fins a trobar unes escales i unes fites indicadores que ens duen a la carretera que la seguirem i a pocs metres a l’esquerra trobem un corriol en lleugera baixada que ens porta entre força vegetació con a pins (pinis sp), alzines (Quercus ilex), llentiscles (Pistacia lentiscos), figueres (Ficus carica) i galzerans (Ruscus aculeatus). El camí segueix davallant fins a trobar-se en un altre corriol marcat com a GR92.3 i en arribar en aquest creuament de camins girar a l’esquerra en direcció a la font de l’Alba que es veu a uns 100 metres, sota uns grans plataners. La font, marcada amb una placa de ceràmica força deteriorada, te poca aigua i esta envoltada de vegetació, essent una raconet molt agradable per a fer un parada.
De la font de l’Alba a la font de Fontanilles (10 minuts)
Sortint de la font de l’Alba desfarem els 100 metres que em fet abans i continuarem seguint les fites cap a la font de Fontanilles a la que arribarem al cap de 10 minuts. Després d’un revolt i de trobar una fita indicadora, el corriol comença de davallà fins arribar a la font de Fontanilles, que resta al costat d’una caseta. La font no te cap encant, així com el seu entorn.
De la font de Fontanilles fins el creuament de camins al Torrent de Fontanilles i el fondo de la Seguera (10 minuts)

Des de la font de Fontanilles el corriol ara una mica mes ampla i amb suau descens arriba fins a un camí força ampla i on veurem un altre indicador que ens marca la direcció a seguir cap a Sant Miquel.
Just en aquest punt i al costat d’un gran pi, podem veure el que en el seu dia va ser un forn de calç i que ara, en el seu interior, hi podem veure una gran figuera.
Del torrent de Fontanilles i fondo de la Seguera fins al poble de Sant Miquel d’Olèrdola (20 minuts)
Continuem ara pel camí ampla en la direcció marcada, desprotegits de vegetació fins arribar a una nova fita indicadora que fa que girem a la nostra esquerra, tot seguin el PR-C148 paral•lelament a una riera i novament per un corriol que ens farà passar per sota d’un gran plataner i des d’aquí fins al poble que hi arribarem després de creuar la riera i entrant a les primeres cases de Sant Miquel d’Olèrdola.
A l’entrada del poble cal agafar un carrer en pendent fins arribar a la plaça Sant Jordi, continuar pel carrer d’en Josep Tarradellas i fins arribar al carrer Major, on aquí cal girar a l’esquerra fins arribar al restaurant “Casa del Conill” a la plaça Anselm Clave i aquí cal girar a la dreta pel carrer Berenguer III que ens porta a l’església de Sant Miquel.

Des del poble de Sant Miquel d’Olèrdola al Castell de Sant Miquel d’Olèrdola (1 hora i 15 minuts)
Per tornar al castell cal fer el mateix itinerari, tot desfent el recorregut que hem fet, però en ara en trams de lleugera pujada.

Per acabar la visita, quan s’arriba al pla davant del Castell d’Olèrdola, una vegada superades les últimes escales, cal girar a l’esquerra i en escassos 3 minuts podrem visitar l’ermita de Santa Maria.
Informació dels panells informatius: Segles X – XI. La capella, situada en el Pla dels Albats fora del recinte emmurallat, devia tenir una sola nau dividida en dues estances comunicades per un gran arc del qual s’entreveu l’arrencada. El voltant de l’ermita si pot veure una Necròpolis formada per nombroses tombes antropomorfes excavades a la roca de nadons i nens morts abans de l’ús de raó –albats- i que varen donar nom a aquest indret.

Acabada aquesta curta visita, tornem cap al punt de partida a la porta d’entrada al castell d’Olèrdola.


  Anterior Topic Topic Next Topic  
 Nou Missatge  Respondre aquest missatge Imprimir
Jump To:
senderistes © www.senderistes.com Go To Top Of Page
Pàgina generada en 0.04 segons. Snitz Forums 2000
Senderistes Bisbalencs